תגיות: ויסות רגשי
- This topic has 6 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 3 חודשים, 2 שבועות by סימונה.
-
מאתתגובות
-
noharמנהל בפורום
איזה התרגשות! אנחנו מתחילות יחד את התוכנית היום!
אז זה הסרטון (שימי לב שמתחתיו יש קישור לPDF עם הסיכום וקישור למשימה)
בקישור הזה תוכלי למצוא את הסיכום והרשימה שציינו בסרטון בקבוץ כתוב
https://shlemimcenter.co.il/wp-content/uploads/2024/06/%D7%90%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%99%D7%98-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2-1-%D7%95%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%92%D7%A9%D7%99-5.pdfוכאן יש לך קישור למשימה- אם תעלי את הקובץ אלינו נוכל גם לראות אותו יחד איתך ותוכלי לכתוב גם שאלות
https://forms.gle/UuND47Bem9tvmeWw9שיהיה לנו שבוע שקט ולמידה כיפית ופורה יחד!
אביטלאורחתודה על הזדמנות להתנסות ראשונית כייפית, לא בטוחה איך להעלות כתמונה
בראש שלי ויסות רגשי די דומה לדוגמאות שניתנו אבל יותר ויזואלי – זה המתג שעוזר לנו לראות יותר טוב
עוזר להימנע מלהיות מוצפים מסיטואציות (כמו למשל אורות בוהקים בקרקס או בפארק שעשועים) ומאפשר להתבונן בבהירות על דברים. האופציה השנייה הייתה להבין מתי הטמפרטורה של כוס תה או מזון מושלמת אבל זה נשמע מורכב מדי לאיור 🙂מוראורחויסות רגשי- התגובה הרגשית של האדם לסיטואציות שונות, באופן תואם או לא. כלומר, האם רגשות שונים כמו בושה, כעס, שמחה ועוד תואמים לסיטואציה או בעוצמה גבוה\נמוכה מידי. יש לקחת בחשבון שיש מצבים בהם כאשר לא מאפשרים לאדם לבטא את הרגש – זה יכול להחמיר את תגובתו לסיטואציות שונות וכך הויסות הרגשי לא יהיה תואם
כמו פרחים שמגיבים למידת האור- כאשר האור חזק מידי (ויסות לא תואם) הם נסגרים ולא נפתחים (משפיע על התפקוד)
תפקידנו לעזור לאדם למצוא את הסביבה המתאימה ביותר (פיזית, רגשית, קוגניטיבית) על מנת שיתפקד בהתאםnoharמנהל בפורוםקודם כל איזה כיף שהתנסת!
דבר שני זה בדיוק מה שהתכוונו- שכל אחת תמצא את הדרך שלה להביר ולהמחיש את זה, ברגע שאנחנו מחוברות לדרך שלנו ולשפה שלנו- אוטומטית זה בא לנו טבעי יותר וקל יותר לאחרים גם להתחבר לזה. והכי חשוב שהעלת את זה פה ואת מאפשרת לעוד נשים להתחבר לרעיונות ולשאוב מהם השראהnoharמנהל בפורוםאיזה יופי של דימוי עם הפרחים! לא שמעתי אותו אף פעם.
סימונהאורחהתייחסתי לוויסות רגשי כמו להשקייה של צמח, כשאנחנו משקים יותר מדי מים הצמח מוצף ולא יגדל, באותו האופן אפ לא משקים אותו מספיק הוא מתייבש.
דוגמא נוספת, נהיגה על הילוכים, אם אני נוסעת בכביש עם עלייה מאסיבית שימוש בהילוך 5 לא יהיה עיל, ולהפך אם םאני נוסעת בכביש מהיר שימשו בהילוך 1 לא יעיל. חשוב לדעת להשתמש בהילוך הנכון לפי סוג הכביש והתנאים בשטח בפועל.
כך גם יכולת הוויסות שלנו, צריכה להיות מותאמת לסיטואציה. וויסות יכול להתייחס לרגש, התנהגות ומחשבה. -
מאתתגובות